דפי מוצר RSP משאיות

טכנולוגית יניקה המבטיחה רמה גבוהה של  הפרדת כבידה, עומס נמוך ביותר על המסננים, המביאה לתוצאה מדוייקת, מדחס האוויר הממוקם בגוף המשאית, הינו עוצמתי ובעל יכולת שאיבה מקסימלית.

 לשימושכם ריכזנו את המידע, על דגמים נוספים של משאיות של RSP גרמניה ,המשלבות טכנולוגיות יניקה מהמתקדמות בעולם.

ESE 32 העוצמתי - לחצו כאן 

ESE 26  רב תכליתי - לחצו כאן 

ESE 18  הקומפקטי - לחצו כאן

מוצרים נלווים למשאית מבית RSP  - לחצו כאן

 

מידע שימושי  לעיונכם : 

מהן חפירות אל הרס ומה מייחד אותן:

כל מי שחווה על בשרו מצב של פגיעה חמורה בתשתיות הבית, יודע שלכאב הראש שיוצרת הבעיה, מתווסף החשש מהנזקים אשר צפוי שיגרמו מתיקונה. אכן, בעבר, אפילו האבחון הראשוני של תקלות בצנרת, קווי חשמל, סיבים אופטיים, ביוב למעשה כל תשתית תת קרקעית מלווה בעבודות חפירה, בכלים כבדים, שבירת מרצפות ועוד. כיום, התפתחות הטכנולוגיה ורצון הלקוחות למזער את הנזקים הנלווים, הביאו לפיתוחם של אמצעי אבחון ותיקון אשר ממזערים את הנזק הסביבתי. חלק מן הפיתוחים אף בטלו לחלוטין את הצורך בביצוע חפירה. למרות זאת, עדיין ישנם מקרים רבים בהם תיקון התקלה מחייב ביצוע חפירות. חפירות אל הרס, הינן חפירות אשר מבוצעות בשימוש מכשירים מתקדמים, במטרה לצמצם למינימום את היקף העבודות והנזק אשר הן מסבות.

כיצד מתבצעות חפירות אל הרס:

חפירות אל הרס הינן כאמור הפתרון הטכנולוגי האולטימטיבי לצמצום עלויות ונזק כתוצאה מתיקוני תשתיות. החפירות עצמן מבוצעות באמצעות מערכת ייעודית, המורכבת ממכשירים רבים, אשר שואבת את האפר ומבטלת הלכה למעשה את הצורך בחפירה ידנית או באמצעות מחפרון. מאחר ואזורי הקרקע בהם מוטמנות התשתיות נחפרו כבר בעבר בעת ההתקנה עצמה, האדמה הסובבת אותן מתאימה לשאיבה בשיטה זו.

לחפירות אל הרס מספר יתרונות בולטים:
עלויות:
באזורים בהם נדרשת עבודה עדינה ומדויקת, לדוגמא בסמוך לעצים , או סמוך לאתרי עתיקות, אין אפשרות להפעיל מחפרון אשר יסב להם נזקים. החפירה הידנית אשר הייתה האלטרנטיבה במשך שנים, הינה איטית וכרוכה בתשלום שכר הפועלים. לכן, חפירות אל הרס הינן לעיתים קרובות הפתרון המשתלם ביותר. בנוסף, צמצום הנזק הנלווה לחפירה מהווה חסכון משמעותי ביותר ללקוחות.
ניקיון:
עבודות חפירה לרוב כרוכות בפיזור של אבק למרחק רב. אבק זה נשאר לרוב עד שהוא נשטף על ידי הגשמים, ומהווה מפגע סביבתי ובריאותי לאנשים הנושמים אותו. בביצוע חפירות אל הרס, מערכת שאיבת האפר, מרכזת אותו לאחר שאיבתו במיכל ייעודי המותקן עלייה, מה שמאפשר את העברתו לאחר מכן לאתר ייעודי.
מהירות:
ביצוע חפירות אל הרס מהירה בהרבה מהאלטרנטיבות. חפירה בשיטה זו לוקחת עד רבע מהזמן המקובל. בנוסף, מערכת שאיבת האפר מותקנת על גבי משאית, מה שמאפשר ניידות גבוהה, אשר מגדילים את ההספק ומצמצמים עלויות.

חברת קרבוטק מומחית בביצוע חפירות אל הרס:

בביצוע חפירות אל הרס, חשוב מאוד להבין שלמרות המכשור המתקדם, מזעור הנזק הסביבתי למינימום הינו לאפחות מאומנות. לכן, חשוב מאוד לבחור חברה המתמחה בתחום, אשר עובדיה מיומנים בשימושבמערכות הנדרשות ברמה הגבוהה ביותר. בחירה נבונה תצמצם את הנזקים, העלויות והזמן אשר גוזל הטיפול בתקלה. חברת קרבוטק בע"מ הינה מחלוצות חפירות אל ההרס בארץ,ומעניקה שירות בסטנדרטים הגבוהים ביותר, במטרה לצמצם למינימום את הנזקים מחשיפתתשתיות תת קרקעיות.

מהן למעשה חפירות לגישוש?
אחד מהאתגרים העיקריים בתחזוקת תשתית תת קרקעית ענפה, הכוללת קווי חשמל, סיבים אופטים, צנרת מים וביוב, נעוצה בצורך באיתור התשתית במקרה של תקלה. תשתיות תת קרקעיות משמשות לאורך עשרות שנים ותיעוד מיקומם נעשה בסטנדרטים ובאמצעים הנהוגים בתקופה זו. מאחר ובעבר שימור מידע זה נעשה לרוב בצורה ידנית על גבי מסמכים ומפות, באופן טבעי חלקו אבד, נמצא לא אמין, או לכל הפחות לא מדויק מספיק לשם תכנון עבודות תחזוקה. לכן, כשקיים צורך באיתור תשתית תת קרקעית, בין אם למטרות תיקונים או כשלב מקדים לתכנון הנדסי של האזור, מבצעים חפירות לגישוש. חפירות אלו כוללות חפירת של מספר בורות לאורך קו התשתית או הצנרת, במטרה לאתרה לכל אורכה ולמפותה. הסיבה שלא מבוצעת חשיפה לכל אורך התשתית הינה העלויות הגבוהות וההפרעה הסביבתית שלא לצורך.

מתי יבוצעו חפירות לגישוש אלו ובאילו שיטות?

חפירות לגישוש הינן שלב הכרחי בתהליך מיפוי התשתית התת קרקעית, אך יש לציין כי אינו היחיד. חפירות אלו הינן חלק אינטגרלי ממאמצי המיפוי הקיימים כיום, ומסתמכות במידה רבה על פיתוחים טכנולוגים שונים כגון רדאר חודר קרקע, או סנסורים אלקטרואקוסטיים ואלקטרוסטאטיים להכוונתן לשם שיפור דיוקן. חפירות לגישוש נעשות משלל סיבות. העיקריות בהן הינן:

הכנת שטח לביצוע עבודות הנדסיות:
לפני ביצוע פרויקט בינוי, סלילת כביש או הנחת תשתית נוספת, יש לוודא מראש את מיקום התשתיות התת קרקעיות באזור. הסיבות לכך מובנות ברובן, רצון להימנע מגרימת נזק לתשתיות ולפגוע בחייהם של המסתמכים עליהן, ורצון לבצע תכנון מדויק ואמין של העבודות. לדוגמא, במקרה של בניית רב קומות הדורש יסודות בעומק הקרקע, במקרה שבשטח הנדון עוברת צנרת ביוב ראשית, יתכן בהחלט כי יהיה צורך לשנות את תכנונו ההנדסי והאדריכלי של הבניין מקצה לקצה.

ביצוע תיקונים שוטפים:
למרות שבאופן יחסי למקבילותיהן החשופות תשתיות תת קרקעיות נוטות להאריך שנים וסובלות מפחות תקלות, לעיתים יש צורך בביצוע תיקונים. בחלק מן המקרים, למרות אמצעי האיתור המתקדמים הקיימים כיום, איתור מיקומה המדויק של התקלה יחייב ביצוע חפירות גישוש.
חפירות גישוש נעשות באופן מסורתי בעבודה ידנית, או בעזרת מחפרון, במטרה להסב הפרעה סביבתית קטנה ככל שניתן. נוסף על כך, כיום נעשות החפירות גם באמצעות מכונות ייעודיות לשאיבת אפר המצמצמות את הנזק הסביבתי אף יותר. 

נשמח לתת לכם מענה לכל שאלה, צוות קרבוטק בע״מ - 04-6388184